Öppettider

Öppettider 2024

Lör-Sön & Helg 18/5-8/9 samt Dagligen 29/6-11/8 Midsommarafton stängt
Utställningar, butik och café är då öppna: kl 12-16
Slottet visas kl 14 dessa dagar.

De dagar vi har utställningar, butik och café öppna tar vi ut en entréavgift till parken och utställningarna  på 40 kr per vuxen. Barn under 16 år går gratis. entrébiljett kan köpas i butiken eller med Swish vid toaletterna vid entrén. Där hittar ni även en skriven guide till parken.

Slottet visas enbart genom guidade turer kl 14 enligt ovan. Max 25 personer per visning. Om gruppen når maxantalet ges en extravisning kl 15 och vid behov kl 16. Förboka gärna. Förbokning kan ske senast kl 11 samma dag på tel 0171-870 84, mail gronsoo@gronsoo.se eller sms till 070-6601745. Ange namn, tidpunkt samt telefon. Anger ni moblit nr bekräftar vi per sms. Visningen kostar 230kr per vuxen inklusive entrávgiften till parken och utställningarna. Barn under 16 år går gratis.

Förbokade grupper är välkomna 10/5-30/9

Äppelmarknad fre-sön 20-22/9 kl 10-16

Slottsparken är alltid öppen kl 8-20

hitta

Karta

E18 Grillbyavfarten (Avfart 144) en mil öster om Enköping. Följ "Grönsöövägen" markerad med vit blomma på brun botten till Kungs-Husby k:a, därefter skylt mot Grönsöö.

Rv 55 Rondellen vid Litslena Kyrka. Kör mot Härjarö. Från Grillby följ "Grönsöövägen" markerad med vit blomma på brun botten till Kungs-Husby k:a, därefter skylt mot Grönsöö.

Enköping: E18 (avfart 141) Västeråstullen. Följ "Grönsöövägen" markerad med vit blomma på brun botten till Kungs-Husby k:a, därefter skylt mot Grönsöö. (Tappar ni bort er i Enköping, följ skyltar mot "Sportcentrum" när ni passerar sportcentrum är ni på rätt väg ut ur Enköping. Följ därefter vit blomma på brun botten till Kungs-Husby k:a därefter mot Grönsöö.)

arrow-divider
hanikapp

Funktionsnedsättning

Våra utställningar i vagnstall, magasin samt butik, café och toaletter är anpassade för funktionsnedsättning. Nästan alla grusgångar har en beläggning som fungerar för rullstolar och rollatorer.

Själva Slottet är tyvärr inte anpassat för personer med funktionsnedsättning och lämpar sig därför inte att besöka med rullator, rullstol eller barnvagn. Alla mattor ligger oskyddade så alla besökare skall använda skoskydd som vi tillhandahåller. Det är tre trappsteg vid porten in i slottet och en längre trappa med ledstång till övre våningen, ingen hiss. Har man med sig någon som kan stödja när man går i slottet, hjälper vi till med sittplats.

Har man rörelsehinder får man gärna parkera vid butiken och utställningarna. Då är det bara att köra förbi förbudsskyltarna.

Gångväg från butiken till cafét ca 150m. Ej tillåtet att köra bil.

brygga

Lägg till med båt?

Kommer ni med fritidsbåt kan ni lägga till vid vår besöksbrygga 200m söder om slottet. Ni kan ligga där endast under dagtid kl 8-20. Som natthamn rekommenderar vi "Granskär" 1M SSO om bryggan. (Ni förtöjer på egen risk.).

brygga
IMG_0769

Hund?

Hundar är välkomna i slottsparken men skall hållas kopplade. Av respekt för de som har allergier får hundar inte komma inomhus i utställningslokaler, butik och café. Be gärna personalen om vatten till din hund.

Mellan den 1 mars och den 20 augusti får din hund inte springa lös i naturen eftersom många vilda djur har ungar under den perioden. Du ska då hålla din hund kopplad eller under samma kontroll som om den vore kopplad. Detta innebär att hunden ska hindras från att springa lös där det kan finnas vilt även om hunden kommer på inkallning. Under resten av året ska du förhindra att din hund driver eller förföljer vilt om den inte används i jakt. Det innebär att du får ha den lös inom synhåll om du har en hund som kommer på inkallning. Under hela året gäller att en hund inte får orsaka skador eller olägenheter för omgivningen. Exempel på olägenhet kan vara att en lös hund springer fram till en person som är hundrädd vilket skapar obehag. (källa Länsstyrelsen)

IMG_0769
Image 48@2x
house-img