Besök Grönsöö

Välkomna att besöka Grönsöö i enskilt eller i grupp. Våra öppettider för enskilda besökare ser ni under "öppettider". Grupper tar vi emot från maj-okt alla dagar, då vi ej redan är bokade. Se "grupparrangemang".

Slottparken är öppen dagligen till kl 20. För alla besökares ostörda upplevelse av parken ber vi er respektera att picknick, bad och fiske ej är tillåtet inom parkområdet. Särskilda picknickplatser finns. Bad och fiske kan ske längs vår härliga naturstig som utgår från parkeringen. Hundar är välkomna men skall hållas kopplade.

Kommer ni med fritidsbåt kan ni lägga till vid vår besöksbrygga 200m söder om slottet. Ni kan ligga där endast under dagtid kl 8-20. Som natthamn rekommenderar vi "Granskär" 1M SSO om bryggan. (Ni förtöjer på egen risk.).

Bryggan har finansierats med hjälp av EU stöd

 

 

Biljetter löses i vår entré.

Besök gärna även parkerna i Enköping och Boglösa hällristningsområde när ni följer "Grönsöövägen"

Tillgänglighet:

Våra utställningar i vagnstall, magasin samt butik, café och toaletter är handikapp-anpassade. Nästan alla grusgångar har en beläggning som fungerar för rullstolar och rollatorer.

Själva Slottet är tyvärr inte anpassat för personer med funktionsnedsättning och lämpar sig därför inte att besöka med rullator, rullstol eller barnvagn. Alla mattor ligger oskyddade så alla besökare skall använda skoskydd som vi tillhandahåller. Det är tre trappsteg vid porten in i slottet och en längre trappa med ledstång till övre våningen, ingen hiss. Har man med sig någon som kan stödja när man går i slottet, hjälper vi till med sittplats.

Har man rörelsehinder får man gärna parkera på gårdsplanen nedanför slottet och/eller vid butiken och utställningarna. Då är det bara att köra förbi förbudsskyltarna.

Gångväg från butiken till cafét ca 150m. Ej tillåtet att köra bil.

GPS Position

RT90:
X: 6595818, Y: 1581898
WGS84:
Lat N 59° 28′ 29″ Lon E 17° 15′ 0″
Decimal:
59.4748, 17.2501

Adress GPS: Kungs-Husby Grönsö 10 74599 ENKÖPING